21 March 2011

Junko Furota – Mangsa Seks yang Paling Malang


Salam semua. Tadi saya terbaca tentang Junko Furota, seorang mangsa seks yang paling dahsyat didera. Beliau telah diculik, didera, dirogol dan dibunuh selama 44 hari oleh 4 orang pembunuh paling sadis.

Honestly, sebelum ni saya tak pernah dengar mangsa rogol yang didera sedahsyat beliau. Saya cuba mencari maklumat tentang Junko dalam Bahasa Melayu, tapi masih tiada. Jadi saya mengambil keputusan untuk mengumpul maklumat yang saya ada dan mengalihbahasa kepada Bahasa Melayu. Kisah beliau perlu diketahui semua manusia.

Menurut sesetengah sumber, Junko Furota dilahirkan pada 22 November 1972. Berasal dari Misato, wilayah Saitama. Maklumat ibubapanya tidak dapat diselidiki, barangkali dilakukan oleh pihak berkuasa untuk melindungi maklumat keluarga beliau.


junko furota seks ganas jepun

Pada 25 November 1988, ketika beliau baru sahaja berusia 16 tahun, beliau telah diculik oleh 4 orang lelaki. Mereka membawanya dan kemudian mengurungnya di kediaman keluarga Kamisaku, iaitu salah seorang penculik beliau. Rumah tersebut terletak di Ayase, di daerah Adachi, Tokyo.

Mereka memperkenalkan Junko sebagai seorang teman wanita kepada salah seorang daripada mereka. Berikut ialah senarai penculik Junko:
  • Hiroshi Miyano (宮野裕史 Miyano Hiroshi) (Pesalah pertama. Telah menukar namanya kepada Hiroshi Yokoyama setelah dilepaskan dari penjara(横山裕史 Yokoyama Hiroshi))
  • Jō Ogura (小倉譲 Ogura Jō) (Menukar namanya kepada Jō Kamisaku (神作譲 Kamisaku Jō?))
  • Shinji Minato (湊伸治 Minato Shinji)
  • Yasushi Watanabe (渡邊恭史 Watanabe Yasushi)
  • Tetsuo Nakamura (中村哲夫 Nakamura Tetsuo)
  • Kōichi Ihara (伊原孝一 Ihara Kōichi)
Untuk menutup perbuatan mereka, salah seorang daripada penjenayah tersebut menyuruh Junko menghubungi ibubapanya dan memberitahu bahawa beliau telah lari dari rumah dan sedang berada dengan temannya dan ‘tidak dalam bahaya’.

Sepanjang dikurung, Junko pernah beberapa kali cuba melarikan diri, tetapi tidak berjaya dan akan diseksa dengan lebih dahsyat setelah ditangkap. Beliau juga banyak kali merayu kepada ibubapa Kamisaku iaitu tuan rumah tempat beliau dikurung untuk membantu beliau, tetapi mereka takut diapa-apakan oleh penculiknya. Tambahan pula, salah seorang daripada penculik beliau merupakan pemimpin rendah yakuza, dan memberi amaran akan menyuruh kenalannya membunuh sesiapa yang cuba masuk campur.

Seksaan-seksaan yang Junko deritai:

HARI PERTAMA:
Diculik.
Dirogol (lebih daripada 400 kali)
Kebuluran dan kekurangan nutrisi
Makan lipas untuk makanan dan minum air kencing sendiri
Dipaksa onani
Dipaksa berbogel di hadapan penculiknya
Dicucuh dengan pemetik api
Dubur dan kemaluannya dimasukkan objek asing

HARI SEBELAS:
Dipukul berulang-ulang kali
Mukanya dihadapkan ke lantai konkrit dan penculiknya melompat di atas kepalanya
Tangan diikat ke syiling dan badannya dijadikan punching bag
Hidungnya dipenuhi darah yang banyak sehingga hanya dapat bernafas melalui mulut
Alat pengangkat berat dijatuhkan ke atas perutnya
Muntah ketika cuba minum air (perutnya tidak dapat menerima air)
Cuba melarikan diri dan dicucuh rokok di lengannya
Dituang cecair mudah terbakar di atas kakinya, kemudian dibakar (barangkali untuk mengelakkan dia melarikan diri)
Botol dimasukkan ke dalam duburnya, mengakibatkan kecederaan

HARI 20:
Tidak dapat berjalan dengan betul kerana luka terbakar yang teruk di kaki
Dipukul dengan buluh
Duburnya dimasukkan mercun dan kemudian dinyalakan
Tangan dihempap dengan objek berat dan kukunya dipecahkan
Dipukul dengan kayu golf
Rokok dicucuh ke dalam kemaluan
Dipukul dengan batang besi berulang kali.
Dipaksa tidur di balkoni dalam cuaca musim sejuk
Batang besi pemanggang untuk memanggang ayam dimasukkan ke dalam kemaluan dan dubur mengakibatkan pendarahan

HARI 30:
Lilin panas dititiskan ke muka
Kelopak mata dibakar dengan pemetik api
Dicucuk jarum di bahagian dada
Puting buah dada kiri di potong dan dihancurkan dengan playar
Mentol lampu yang panas dimasukkan ke dalam kemaluan
Pendarahan yang teruk di kemaluan akibat dimasukkan gunting
Tidak boleh membuang air kecil dengan baik
Kecederaan yang teruk sehingga mengambil masa satu jam untuk turun dan pergi ke tandas
Gegendang telinga mengalami kerosakan yang teruk
Saiz otak mengecut

HARI 40:
Merayu penyeksanya “membunuhnya dan membiarkan semuanya berakhir”
I JANUARI 1989:
Menyambut tahun baru bersendirian.
Badannya sudah hilang rupa dan fungsi asal.
Tidak dapat bergerak daripada lantai.

HARI 44 (HARI KEMATIAN):
Penculiknya memukul tubuhnya dengan batang besi angkat berat, menggunakan alasan kalah bermain mahjong untuk berbuat demikian. Junko berdarah dengan sangat teruk di mulut dan hidungnya. Mereka membakar muka dan matanya dengan lilin.

Cecair pemetik api disimbah ke kaki, tangan, muka dan perut, kemudian api dinyalakan. Seksaan terakhir Junko ini mengambil masa lebih dua jam. Tidak lama kemudian, Junko meninggal dunia dalam kesakitan.
Update: Menurut maklumat tambahan daripada pembaca, setelah kematian Junko Furota, pembunuh-pembunuhnya menyangkakan dia berpura-pura mati, lalu membalut mayatnya dengan selimut dan menyumbatnya ke dalam beg pakaian.

Setelah itu, mereka memasukkan beg itu ke dalam tong dram 55 gelen dan membancuh simen ke dalam tong itu, dan membuangnya ke sebuah saluran di tanah terbiar di Koto, Tokyo. Sesetengah laporan menyebut bahawa ibu Junko pengsan setelah mengetahui kisah sebenar yang berlaku kepada anaknya dan terpaksa menjalani terapi, walau bagaimanapun sesetengah yang lain mengatakan ibu bapanya telah lama mengetahui keadaannya ketika didera di rumah Kamisaku, tetapi tidak dapat berbuat apa-apa kecuali merayau-rayau di sekeliling rumah tersebut.

So that’s all peeps. Menurut sumber, lebih 100 orang mengetahui keadaan Junko di rumah tersebut, tetapi tidak dapat dipastikan mereka turut merogol atau menderanya atau cuma melawat rumah tersebut. Walau bagaimanapun, tiada siapa di antara 100 orang tersebut cuba menghubungi pihak polis.

Penjenayah tersebut tidak dikenakan tindakan yang berat. Mereka juga cuma didakwa atas ‘mencederakan anggota badan sehingga membawa kematian’ dan bukannya ‘pembunuhan’. Keluarga Junko cuba membawa kes tersebut semula ke mahkamah, tetapi gagal kerana penemuan bukti iaitu air mani dan bulu kemaluan yang tidak menepati DNA penjenayah. Pendapat saya, bukti tu boleh ditukar.

Sebab salah seorang daripada penjenayah tersebut ialah ahli yakuza, yang mempunyai cara untuk memastikan mereka tidak akan dikenakan hukuman yang berat. Mereka hanya dikenakan hukuman maksimum penjara 4, 6 dan 8 tahun masing-masing, dan penjara 20 tahun kepada ketua penjenayah tersebut. Keadilan tidak tertegak untuk Junko.

Penjenayahnya masih bebas hingga kini (tidak dapat dipastikan penjenayahnya terbunuh atau terselamat sewaktu tsunami melanda). Ini ialah peringatan kepada semua untuk melindungi anak-anak, adik beradik daripada menjadi mangsa kejadian seperti ini. Semoga Allah melindungi kita semua.
 
P/s : tak pernah lagi dengar kes sedahsyat ni. yang lain, lepas rogol kena bunuh. takdela sampai didera berulang2 sampai 44 hari sampai nyawa-nyawa ikan!

72 comments:
Write curses
  1. kejamnya diorang... sanggup buat macam tu kat manusia lain...

    ReplyDelete
  2. tau xpe..sgt30000 kejam! macam mana lah deorg x de rasa kesian kt perempuan tu..sedih gile...

    ReplyDelete
  3. Cerita yang kejam! Kalau di Malaysia, ia lebih menyerupai kes pembunuhan oleh Mona Fendi.

    Semoga roh dia dicucuri rahmat. Kerana nafsu, sanggup buat dosa!

    ReplyDelete
  4. kejamnya.... memang manusia bertopengkan syaitan.. or mybe lebih lagi dari tu...
    sangat menakutkan.. =(
    semoga dia tenang disana...

    ReplyDelete
  5. sedihnye baca cerita Junko nie..
    seksa nya diri.. :(

    ReplyDelete
  6. xdpt bygkn keadaan yg sbena die dseksa...sedey nyew...=(

    ReplyDelete
  7. sadis sungguh...x sngka bole wujud manusia sekejam tu..

    ReplyDelete
  8. sial punya yakuza!!
    arghhh!!!
    aku GEMBIRA bila Jepun terkena tsunami bila baca artikel ni bro!!
    arghhh!!!!!!

    aku harap semu yakuza di Jepun turut mati!!
    kenapa dorang buat pempuan tu camtu??
    dunia memang dah takde keadilan!!

    ReplyDelete
  9. omagod! that is so CRUEL! i just cnt imagine hw horrible it would be.felt sorry for her.May she rest in peace in heaven.god bless Junko.

    ReplyDelete
  10. euh, tak sanggup baca
    that is so sick

    ReplyDelete
  11. Bodoh!!!!! ni nak mencarut ni sakit hati sapai nak menangis baca ni pehal pesalah kene 20 tahun je juga??? patut buat lah macam tu jgakkat die!!!!! Ya Allah... masukkan lah Junko dalam syurga walaupun dia bukan islam. Ringankanlah siksaan dia nanti Ya Allah..

    ReplyDelete
  12. Saya sedih sebab diorang siksa perempuan muda cantik yang tak de kene mengena dgn diorang. Ciannya Ya Allah. Kalau lah sedara mara kita diperlaku mcmni saya pun boleh jadi gila. Even dapat tau kisah adik yg kene bunuh sumbat dalam beg tu saya menangis dalam kelas then g toilet lecturer pujuk. Tak boleh lah kisah mcm ni sebak..

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. ya Allah..kjam nye mnsia..seyes,tkedu kjp ble bce smue ni.mreka pst ke neraka jahanam!

    ReplyDelete
  15. Ya Allah ............. minta2 di jauh kan daripada kita.. SubahanAllah..

    ReplyDelete
  16. mengucap SL baca artickle ini....sungguh kejam diaorang...mcm diaorang ni..tak de ibu, kakak atau adik perempuan..

    ReplyDelete
  17. Astaghfirullahalzaim..!!ouhh!!teramat kejam..xsanggup kalo diberi peluang u melihat jasadnya...manusia hilang pedoman hidup..:'(

    ReplyDelete
  18. cian nyer dye
    asal wat mcm 2 kat dye...
    baru bace 2 hari,rase mcm nk pengsan

    ReplyDelete
  19. Salam,

    mmg kjam, dan ade nota tambahan dalam cerite diatas.

    "On January 5, the killers hid her corpse in a 55-gallon drum filled with cement; the perpetrators disposed the drum in a tract of reclaimed land in Kōtō, Tokyo." - wikipedia

    ni mmg pembunuhan 1st Degree.
    dan kumpulan Rock jepun pon ade buat lagu tribut bkenaan ngan tragedi ni.

    the gazzete - taion (body temperature)
    http://www.youtube.com/watch?v=Ihs73F_6bL4

    manusie smakin kejam.. (T_T)

    ReplyDelete
  20. manusia oh manusia.. im not suprised.. i mean, manusia memang kalau takde pegangan agama or what.. boleh jadi sekejam and lagi kejam dari binatang..
    and japan? tengok la diorang.. the leading leaders of crazy sex fetish.. child pornography, bdsm, and all those crazy hentai semua diorang yang buat. urgh..

    moga roh Junko sekarang dalam keadang tenang :( . god. i hope those people diadili and dibalas dengan seadilnya. my god. menangis je baca ni.

    ReplyDelete
  21. kejam gilooo ! agakagak laa sampai macam tu sekali , tak de hati dan perasaan langung ke dorang ni . tak dapat bayangkan macam mane keadaan dia masa 44 hari tu . hari pertama pon macam2 dah kena , dah laa baru 16 tahun . sampai hati dorang , lahanat tol ! semoga roh Junko tenang kat sana .

    p/s : seram nak baca -,-

    ReplyDelete
  22. x patut langsung...manusia brtopengkan binatang!!!!!hrp2 penjahat tu dpt rase ape yg dia dah wat....

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. memang hati binatang , binatang pun tk mcm tuh --"

    ReplyDelete
  25. ya Allah..ni bkan mnusia dah ni..
    ni iblis btopengkn mnusia adalah..
    Nauzubillahminzaliq..moga2 dijauhkn dpd kta..

    Sy nak share crita ni bleh x?

    im done follow blog u..^^

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. eiiiwekkk..takotnye..rasa cam tak lalu.nk muntah baca kisah ni.ya allah..lindungilah kami semua.amin.

    ReplyDelete
  28. sedihnya lahh, sangat kejam. neway nice article. (:

    ReplyDelete
  29. Just wondering je.. macammana boleh dpt details on the tortures tu, ya? Siapa yg ceritakan semula? Sbb tak dinyatakan di sini.. Sorry if i missed it :). Salam.

    ReplyDelete
  30. gilerr lah! sadissss!.... ohya, ayat "Berehatlah dengan tenang Junko.." emmm... kenape aku rasa kurang enak jerr bunyinyer... sama macam ayat kawan aku si john masa nenek dia mati. persoalannyer, adakah nenek (agama kristian) dia tenang di kubur tu??

    ReplyDelete
  31. seriously allah tu maha adil and all the man serta sekutunya akan allah beri balasan yang setimpal diakhirat! ^^

    ReplyDelete
  32. tak snggup nk bace huhu :( seksa die

    ReplyDelete
  33. kejam gilerr ahhh!!!
    xsanggup aq baca!!

    ReplyDelete
  34. Gila! Psycho! This story make me speechless skjp.Harap penjahat2 tu dah mati mase Tsunami hari tu.

    ReplyDelete
  35. astaghfirullahalazim..yg wt nie bkn mnusia..mntk izin nk share ye..sume org prlu d'beri ksedaran.

    ReplyDelete
  36. she's a survivor... sampai 44 hari tuh bertahan... rasanya penjenayah tuh semer tak senang juga hidupnya...

    ReplyDelete
  37. seriously.. saya baca sampai seksaan hari kesebelas lepastu scroll sampai bawah. tak sanggup nak baca.. terlalu menyiksakan..

    itu baru yang masuk dalam media.. kalau baca buku 'Hari-Hari dalam Hidupku', ia mencerna kisah wanita2 muslim dirogol dan disiksa dalam penjara. dan da yang bunuh diri dalam penjara tu.

    btw, mr. Syed, sy junior awk kat MRSMKK.. :)

    ReplyDelete
  38. Subhanallah... ALLAH Maha Mengetahui akan asbab dan hikmah sesuatu kejadian...
    bukan manusia yang buat semua ni.. itu syaitan, hanya bertopengkan manusia! trust me!
    wallahualam...

    ReplyDelete
  39. KEJAMNYA!!!!!!!!!!!!!!!!SUBAHANALLAH.....

    ReplyDelete
  40. istighfar2!!manusia macam tu pun ada. ada dua side. stu side, human. stu side lagi binatang. tapi macam 100% hatinya dah ditutup ngan syaitan. dahsyat sgt. kalau orang tu waras,nak balas dendam pun ada limit kot.

    ReplyDelete
  41. hati2 la para wanita~~tu sebab nyer salah satu suruhan agama tutup aurat~~sian sgt2 perempuan ni~ yang orang sekeliling pon takot nak tolong~~nauzubillahminzaliq

    ReplyDelete
  42. Typeless.. Rasa mau menitik airmata.. Dunia semakin kejam.. Mintak2 di malaysia takkan sampai tahap begitu.. :(

    ReplyDelete
  43. Ya Allah tak sanggup nak bce tadi..bce pun tersekat2..... zalimnye... semoge rohnye aman dan pembunh 2 bkn di Malaysia...amin

    ReplyDelete
  44. Ya Allah..tak tahu nak kata mcm mana.. T_T

    ReplyDelete
  45. manusia memang gila. kita kena berhati2 skrg ni. even yg laki pun boleh kena simbah asid, apatah lagi yg perempuan...

    ReplyDelete
  46. subahanallah...kejam ny....mmg sama dlm kebanyakan cerita korea bersiri yg tgh hot skg nie....org TERNAMA atau berkepentingan boleh beli undang²...................harap² x adalah crita mcm nie kat malaysia nie....mintak dia jauhkn...

    ReplyDelete
  47. moga roh bliau dicucuri rahmat. kpd girl yg lain, berjaga2 lah, make sure u r not alone, especially pd wktu mlm

    ReplyDelete
  48. menakutkan.. semoga penjahat tu dapat balasan setimpal.

    ReplyDelete
  49. dah pnh baca dlm satu buku... yup.. so terrible! semoga Yakuza tu mati dalam keadaan tersiksa juga...

    ReplyDelete
  50. besday sama dgn aku..hukhuk...RIP Junko!...

    ReplyDelete
  51. Sebagai seorang perempuan juga, saya sendiri tak dapat bayangkan bagaimana dia menghadapinya

    ReplyDelete
  52. owh kak lea dah baca kisah ni di majalah infiniti.mmg sedih....tak sggp tgk gambar2 tu dan baca je terasa mcm kita pulak disakiti......

    teringat dulu ada kes di msia...sorg gadis dirogol,dan kemudian lelaki2 yg rogol tu panjat pokok,lompat dr atas ke badan gadis tu...kejam.....zalim!

    ReplyDelete
  53. issshhhh..menggeletar bce... takutttnyeee.. kejamnye.perempuan tu dh lah cntikk. die x de hati manusia ke..ishh knapelah terbce citer ni..mesti terngiang-ngiang.

    ReplyDelete
  54. Tak sanggup baca sampai habis.. Junko-san.. T_T

    ReplyDelete
  55. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  56. Best sangat cerita ni.. Buatkan saya nak baca tiap hari..
    Tumpang Iklan
    Abang sangat hebat..
    Kalau macam ni lah.. hari2 pun sayang nak..
    >>>Enlargexl:Besarkan Zakar <<<

    ReplyDelete

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter